De vakantiewoning 'De Oude School' is het piepkleine voormalige dorpsschooltje van Lampernisse.  Gebouwd in 1890 en na de Grote Oorlog heropgebouwd in 1921.  Alles is nog herkenbaar : 3 klasjes, de schooldeur en –gang, het opschrift ‘gemeenteschool’, de authentieke speelkoer met een afdak en de wc-tjes met houten plankzitting... .

H
et schooltje werd met veel respect voor zijn verhaal in 1990 gerestaureerd en verbouwd tot een erg smaakvol vakantieverblijf met comfort en design ingrediënten.  Maar vooral met behoud van de ziel van dit historisch gebouw als uitgangspunt.

Er is een leefruimte met sofa en zetels en een volledig uitgeruste keukenruimte.
Verder zijn er 3 kamers waarbij er om te slapen kan gekozen worden uit 2 dubbele bedden, een stapelbed, een enkel bed.
Er zijn 2 badkamers met douche en ook 2 toiletten.  Er is een tafeltennis, sjoeltafel, tal van gezelschapsspelen en een goed gevulde boekenkast met streekdocumentatie maar ook veel romans, stripverhalen.  Ook het oorspronkelijke krijtbord hangt er nog.  De volledig ommuurde speelkoer biedt absolute privacy en veiligheid voor groot en klein.  Uiteraard zijn er tuinmeubelen en een barbecue... .  Onder het afdak hangt een schommel.
En als u het echt niet kunt laten, er is een televisietoestel met dvd mogelijkheid en er is wifi.
Verder is er echter vooral stilte.